Wij werken ook samen met een doula in opleiding.

Doula Margriet
(Op zoek naar een stage regio Den Bosch)

Er is een nieuw vuurtje in mij gaan branden rondom zwangerschap en geboorte. Dat is de reden dat ik mij ben gaan (om)scholen tot Doula.

Wat is een doula precies?

Een doula is een vrouw die ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Niet ter vervanging van de partner of een verloskundige/kraamverzorgende, maar juist om het team te versterken. Dit kan thuis en in het ziekenhuis zijn. Ze blijft bij je vanaf het moment dat de weeën beginnen tot de baby er is, dus geen wisseling van de wacht.

Kijk jij al uit naar jouw bevalling en wil je je er nog beter op voorbereiden of zie je er juist tegenop? In beide gevallen kan een doula de uitkomst zijn.

Het inhuren van een doula is een investering in jezelf die jij meer dan waard bent. Uit diverse onderzoeken blijkt dat continue begeleiding door een vrouw met ervaring of training, los van verloskundige of iemand uit het netwerk van de barende vrouw zoals partner, moeder, zus, tijdens een bevalling zorgt voor:

  • Kortere bevallingen (25 %)
  • Minder keizersneden (50%)
  • Minder verzoek om pijnstilling, o.a. ruggenprik (60%)
  • Minder weeën opwekkende middelen nodig (oa inleiden) (50%)
  • Minder kunstverlossingen (tang, vacuüm)
  • Betere APGAR scores van de pasgeborene
  • Hogere tevredenheid over de bevalling
  • Sneller herstel van de vrouw

Jouw kindje welkom heetten in alle rust, vol liefde en helemaal in jouw kracht. Met regie en kennis over de keuzes die je hebt en met vertrouwen in jouw lichaam is de bevalling een moment waar je naar uit mag kijken. Als doula kan ik jou ondersteunen door je in verbinding te brengen met jezelf maar ook met je kindje. Door samen, ook met jouw (beval)partner, naar jullie wensen en vragen te kijken wordt dit helemaal jullie moment of dat nu thuis of in het ziekenhuis is. Dat jullie straks vol blijdschap en trots terug mogen kijken op deze transformerende blijde gebeurtenis is mijn doel. 

Bel me gerust om vrijblijvend kennis te maken. Ik vind het belangrijk dat we allebei een klik voelen. (Tijdens de stageperiode geldt een gereduceerd tarief)

Liefs,

Margriet

Mailadres: h.g.m.schouten@gmail.com
Telefoonnummer: 0683178676
Rosmalen, regio Den Bosch + 45 min
(Zaltbommel, Waalwijk, Tilburg, Eindhoven, Gorinchem, Nijmegen, Utrecht)