Sandra Hogendoorn

Docent Baby- en kindergebaren

In 2009 ben ik begonnen met babygebaren bij mijn dochter die toen 9 maanden was. Hier werd ik zo enthousiast over dat ik naar aanleiding van het succes en het plezier wat ik met mijn dochter had besloot om dit niet alleen voor mezelf te houden.

Ik heb in 2012 de cursus gevolgd tot baby- en kindergebarendocent bij Lissa Zeviar van Gebarenstem. Sindsdien geef ik oudercursussen bij mij thuis of op een locatie naar wens.

Wat is Baby- en kindergebaren?

Het is een methode waarbij je met je baby leert communiceren door gebaren toe te voegen aan de gesproken taal. Je geeft je kindje een stem in handen. We gebruiken hiervoor gebaren uit de Nederlandse gebarentaal.

Hiermee overbrug je de periode van taal begrijpen naar kunnen spreken. Je kunt met baby- en kindergebaren al betekenisvol communiceren nog voordat je kind duidelijk kan praten.

Het geeft je meer inzicht in de behoeftes en beleving van je kind en je leert elkaar beter begrijpen.

Met Babygebaren geef je het kind een stem waarmee het uit zichzelf kan aangeven wat het nodig heeft en wat hij/zij met je wilt delen over zijn belevingen.

Vanaf ongeveer 6 maanden is een kind zover dat het betekenis gaat geven aan de taal die het hoort. Als je kind 6 tot 8 maanden oud is dan is het motorisch vergenoeg ontwikkeld om terug te gebaren.

Voordelen van de baby- en kindergebarenmethode:

  • Bied je baby een manier om zich te uiten voor het kan praten
  • Inzicht in belevingswereld van je kind
  • Minder frustraties en driftbuien
  • Verbeterd onderlinge communicatie en band met je kind
  • Vergroot zelfvertrouwen van je kind
  • Versnelde ontwikkeling van spraak

Wil je meer weten over Baby- en kindergebaren of een cursus boeken kijken dan op www.gebarenstem.nl of stuur een mail naar slabohm@hotmail.com

Regio Zaltbommel